Wat is Google plus?

Google Plus is een pagina op Google die vergelijkbaar is met Facebook, maar waar je zelf meer structuur aan kunt brengen door het gebruik van cirkels. Deze cirkels kun je namelijk zelf opdelen. Dankzij de cirkels wordt ook nog eens een hoop tijd bespaard. Google Plus is een soort gelijk sociaal netwerk (zie www.socialbrands.nl/), maar het richt zich zeker niet op het hebben van vrienden of followers zoals Facebook en Twitter dat wel doen. Deze techniek van Google is gericht op delen van informatie.

Google Plus gebruiken: praktische tips

Dit stukje techniek van Google kan ook nog eens heel effectief gebruikt worden door jou als bedrijf of door je zaak. Handige tips hierbij zijn bijvoorbeeld je profiel zo compleet mogelijk maken. Informatie die belangrijk is voor je klanten of het nu prospects, suspects of bestaande klanten zijn. Het toevoegen van afbeeldingen en het openstellen van je profiel voor zoekmachines. Daarnaast kun je ook links toevoegen om je eigen vindbaarheid nog meer te vergroten.

Cirkels

Die cirkels zijn een heel handige uitvinding van Google. Zo kun je je contacten indexeren en op een geordende manier bij elkaar zetten. Bijvoorbeeld familie, klanten, collega's. Daarnaast kun je ook je klanten weer onderverdelen. Handig als je informatie wil delen die niet voor iedereen is en zo kun je dus heel gericht communiceren.

Gebruikers

Het aantal Google Plus gebruikers neemt nog steeds toe, maar kan helaas nog niet op tegen Facebook. Google timmert hieraan nog hard aan de weg  om dit aantal verder uit te breiden. Het  grotere aantal gebruikers van Facebook hoeft niet op te wegen tegen het feit dat Google een bezoeker liever stuurt naar een pagina waar het wel controle over heeft; zoiets als Google Plus dus.

Kerstpakketten voor uw personeel

Kleding kopen

Gemakkelijk en snel online bakspullen bestellen

Mannen kopen vaker reizen