Mannen kopen vaker reizen

Vrouwen zijn onwijs goed in online shoppen. Schoenen, kleding, boeken.... alles kopen ze online. Met leuke online winkels als de Pepe Jeans shop waar altijd de laatste trends zijn te volgen is dat niet gek. Mannen daarentegen geven online eerder geld uit aan reizen, games, boeken en uitstapjes. De reden dat mannen kiezen voor digitaal winkelen is vanwege het gemak en de snelheid. Iedereen weet dat de meeste mannen niet houden van winkelen. Nu hebben ze de mogelijkheid om direct vanuit hun luie stoel precies dat shirt of broek online te bestellen waar ze naar op zoek waren. De volgend dag wordt de bestelling netjes afgeleverd op het adres. Geen lange wachtrijen meer voor de kassa en geen drukte in de winkels meer.

Wat zeggen de cijfers?

Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat vrouwen kleding kopen voor hun partner uit pure noodzaak. Ongeveer 19 procent heeft toegegeven zich te schamen over de slechte kledingstijl van haar man.  Vrouwen daarentegen hebben altijd een koopdrang gehad, of het nu online is of in de fysieke winkels. Urenlang struinen op internet naar die ene favoriete outfit en bijpassende schoenen, dat is wat vrouwen online doen! Dit doen de vrouwen niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun partner. Zodoende hoeft de man niet het huis uit naar die vervelende winkelstraat maar kan men toch samen de kleren uitzoeken.

Wat gebeurt er nu?

We merken dat men steeds actiever is op het internet, ook groeit het vertrouwen van de consument in de online winkels. En anders dan vaak wordt gedacht is de auto dus niet perse hetgene waar mannen inkopen voor doen. Autoshampoo of interieurreiniger wordt nog altijd gewoon gemakkelijker bij het tankstation in de buurt of onderweg gekocht. Door het gebruik van verschillende keurmerken kan de shop laten zien dat men voldoet aan enkele eisen. Ook wordt er gebruik gemaakt van beoordelingen van bezoekers. Dit is ook een stimulans voor de eigenaars van de website. Want een betere website resulteert natuurlijk in een betere beoordeling!

Fysieke winkels vs online shops

De waarde van een domeinnaam

Zwaardstunter

Koffie artikelen