De waarde van een domeinnaam

Het is vaak lastig om de prijs te bepalen voor een domein dat u bezit. Er zijn namelijk een aantal factoren die de waarde van uw domein zullen bepalen. Het is niet zo dat er een bepaalde maatstaaf is voor de waarde van ieder domein, dus u dient dit zelf uit te zoeken. U wilt uzelf niet de markt uitprijzen door een te hoge prijs te vragen, maar u wilt ook niet te laag inzetten en geld mislopen.

Kopers op de markt

Er zijn twee verschillende kopers op de markt. Dat zijn handelaren en eindgebruikers. Iedere koper heeft hierbij andere eisen bij het kopen van een domeinnaam. Een handelaar bijvoorbeeld doet er alles aan om het domein zo goedkoop mogelijk te kopen, en zo hoog mogelijk te verkopen. Daarnaast wil een handelaar de verkoper van het domein laten geloven dat de domeinnaam minder waard is dan het bedrag waarvoor deze aangeboden wordt. Een handelaar is te herkennen aan een website waar deze persoon al zijn/haar namen verkoopt. Naast een handelaar zijn er ook nog eindgebruikers. Deze eindgebruikers koopt een domein met als doel deze te gebruiken in plaats van te verkopen. Deze persoon zal het domein willen kopen voor een redelijke prijs. Dit kan betekenen dat deze bereid is om in sommige gevallen iets meer te betalen voor een domeinnaam.

Belangrijke factoren

Er zijn enkele factoren die erg belangrijk zijn bij de prijsbepaling van een domein. Wanneer een verkoper hulp nodig heeft bij het indiceren van de prijs kan deze de hulp gebruiken van de volgende tips van domein broker Mr-domein. Bekijk naar de vraagprijzen van andere vergelijkbare domeinnamen. Hierbij moet u letten op de niche, de kwaliteit en de betekenis van de sitenaam. Ten tweede raden we u aan om op de hoogte te zijn van uw niche. Het is belangrijk om te weten dat elke niche namelijk verschillend is. Daarnaast kunt u kijken naar de concurrenten. Welke prijs vragen zij voor een bepaalde domeinnaam, en waarom juist die prijs? Ga na wat er bijzonder is aan die site en gebruik deze strategie vervolgens ook bij uzelf. Bekijk ook in hoeverre uw domeinnaam beschikt over keywords. Komt in uw domeinnaam een belangrijke keyword voor, dan is uw domeinnaam aantrekkelijker dan wanneer deze totaal geen raakvlakken heeft met het onderwerp.

Meer info over domeinen - Domeinnaam kopen, verkoop & verhuur via Mr-domein

Koffie artikelen

Zwaardstunter

Wat is Google plus?

Kleding kopen